Videregående klatrekurs

Våre videregående klatrekurs

Under våre videregående klatrekurs lære du å sette naturlige sikringsmidler, rutiner for klatring over flere taulengder og kameratredning.

De fleste av disse kursene holder vi i Oslo, men vi holder også videregående klatrekurs i Hemsedal. Ved forespørsel holder vi disse kursene i andre deler av landet. Kursene i Oslo går over to deger, mens kursene i Hemedal varer tre dager. 

Regelmessige kurs

Klatrekompaniet er den aktøren med størst utvalg av klatrekurs og som utdanner flest klatrere i landet. Vi setter opp kursdatoer for kursene slik at det er lett å planlegge og velge kurs som passer for deg. Vi har mange gjennomføringer av de ulike klatrekursene, så selv om vi utdanner mange klatrere har vi små kurs slik at det er lett å tilpasse kurset til hver enkelt deltager og den induviduelle progresjonen.  

Brattkort

Vi tilbyr deltagere å ta Brattkorttest på slutten av våre klatrekurs. Dette er inkludert i våre kurspriser. Ved bestått brattkorttest får du «brattkort» som gir deg adgang til å klatre i innendørs klatreanlegg i Norge. Mer informasjon om Brattkort…

Krav til instruktører under våre klatrekurs

Klatrekompaniet er en av de aktørene i Norge som stiller strengest krav til sertifisering, erfaring , lokalkjennskap og pedagogisk innsikt. Alle våre instruktører/guider er utdannet fra NF (Norges Fjellsportforbund), NKF (Norges klatreforbund) eller Nortind innenfor de områdene de jobber (klatring, bre, skred, ski mm).

Mange av våre instruktører har erfaring fra andre områder som pedagogikk, friluftsveiledning og planlegging og gjennomføring av ekspedisjoner. Dette er med på å sikre at våre kurs, føringer og andre tjenester inneholder god kvalitet.

Klatrekurs og kursdokumentasjon 

Klatrekompaniet har utviklet egne metodedokumenter for pensumet som gjennomgås under de ulike klatrekursene. Disse metodedokumentene får deltagerne på våre kurs etter kurset. Dette gjør at det er enklere å huske metoder som ble brukt under klatrekursene.